Boeken

Parisiennes herken je aan hun benen

2014 / verhalenbundel

Monsieur Debray dacht het zeker te weten: Parisiennes herken je aan hun benen. Tot hij zich daar een keer goed in vergiste, met alle gevolgen van dien. Samen met 17 andere stukken illustreert dit verhaal de fijnzinnige en meesterlijke wijze waarop Andy Arnts een herkenbare sfeer van melancholie en levensvreugde weet op te roepen.

Met Parisiennes herken je aan hun benen lanceert Arnts opnieuw een prachtige verzameling verhalen, die niet alleen zijn liefde voor Frankrijk en Parijs kenmerken, maar vooral getuigen van zijn rijke fantasie, aanstekelijke humor en buitengewone verteltalent.

ISBN 978 94 61851 017 / Uitgeverij Village / 2014 

Volg Parisiennes herken je aan hun benen op Facebook! Klik hier.

Klik hier om Parisiennes herken je aan hun benen direct online te bestellen.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Van Bouillabaisse tot Bruni

2010 / verhalenbundel

‘Toen God de wereld schiep had Hij met Frankrijk Zijn beste dag,’ zo begint een van de artikelen waarin Andy Arnts de zegeningen, maar ook de schaduwzijden van de Franse republiek beschrijft. In zijn verhalen en reisimpressies toont hij zich een scherp observator en een begenadigd verteller. Van het geheim van de wandelstok van Henri de Toulouse-Lautrec tot het ontroerende relaas over het verborgen leven van Camille Claudel. Arnts’ stijl is helder en vol vaart. Zijn kijk op de Fransen vol humor en ironie, zoals in de essays over een driftige crèpes-bakker uit Arles, een bouillabaisse met amoureuze uitwerking of over de curieuze wandelstok van Henri de Toulouse-Lautrec.

Van Bouillabaisse tot Bruni is een levenslustige verhalenbundel met tal van culturele wetenswaardigheden in een sprankelende schrijfstijl.

ISBN 978 90 44325 065 / Uitgeverij The House of Books / 2010 

Van Bouillabaisse tot Bruni is momenteel uitsluitend verkrijgbaar via deze website. Stuur een mail naar: info@andyarnts.nl

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Richter

2004 / roman

De flamboyante kunstschilder Adriaan Richter heeft een opdracht aangenomen: het portret van een notaris en diens aantrekkelijke echtgenote. Deze vrouw fascineert hem mateloos, waardoor zijn fantasie regelmatig een vlucht neemt, met alle hilarische gevolgen van dien. Maar dan verschijnt plotseling een knappe Parisienne op het toneel. Vanaf dat moment neemt Richters leven een wending en ziet hij zich gedwongen om een cruciale beslissing te nemen.

Richter is een passionele roman vol aanstekelijke ironie over een dertiger die zijn eigenzinnige wereldbeeld niet onder stoelen of banken steekt en een onbedwingbare fascinatie koestert voor kunst, mystiek, noodlot en erotiek.

ISBN 978 94 61850 669 / Batavia Publishers / 2019 (Oorspronkelijke jaar van uitgave: 2004)

Volg Richter op Facebook! Klik hier.

Klik hier om Richter direct online te bestellen.