Columns & édito's

Chapeau voor Davine!

Hoe dichter de Tour de France nadert, des te meer Franstalige muziek je op de radio hoort. Van chansonhelden uit de jaren zeventig tot hedendaagse sterren als Zaz, Stromae en onze nationale trots Davine. Nadat zij in 2015 rond de Tourstart in Utrecht een hit had gescoord met de Yves Montand-klassieker À Bicyclette, ging het met Davine zó bergopwaarts, dat de Tourdirectie overwoog om haar de bolletjestrui toe te kennen. Protesten uit het peloton hebben dat uiteindelijk voorkomen, maar lieten onverlet dat de zangeres haar koers naar boven onbekommerd voortzette. In 2017 leidde dat tot het succesvolle album Renaissance, waarmee ze bewees dat ze niet alleen zangtechnisch, maar ook als songwriter eenvoudig kan wedijveren met haar Franse vakgenoten. Na een korte stilte maakte Davine deze zomer bekend dat ze een opmerkelijk Gronings-Frans duet zou gaan opnemen met Erwin de Vries (Mooie minsen) én met nieuw solomateriaal zou komen. Dat werd de single Tic Tac, die inmiddels veelvuldig op de Nederlandse en Franse radiozenders gedraaid wordt. En wat een ontzettend leuk nummer is dat! Niet alleen door de aanstekelijke beat, elektronische sound en verrassende ‘rappassage’, maar vooral – en opnieuw – door Davine’s stem, waarin haar opgewekte karakter zo onmiskenbaar doorklinkt. Dat aangeboren talent maakt het luisteren naar haar muziek telkens weer tot een aangename sensatie. Als je alleen al met je stem blijdschap weet te verspreiden, dan ben je een grootheid. Tim Wellens, de huidige drager van de bolletjestrui, mag zich terecht zorgen gaan maken.

De officiële videoclip van ‘Tic Tac’ staat op YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=jnb9qeFIodM


Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply